fredag 29 november 2013

Alla är arga

Senaste tiden så har folk varit väldigt arga - för att inte säga ursinniga. Nu senast så är det Birro som stuckit ut hakan. "Många feminister siktar på fel saker" säger han. Jag gissar att de i framtiden kommer att sikta på något som har "B" i början, "O" på slutet och ett irr-bloss centralt.

Själv har jag alltid varit lite reserverad mot Birro. Lite självgod, lite självcentrerad och lite nedlåtande mot de med andra åsikter. Men han har bytt åsiktskorg - från att vara sån där allmän pk-mupp har han blivit moral-konservativ. Många upplever det som att han begått något slags förräderi därmed. Själv ser jag inte stor skillnad på den gamle Birro och den nye. Ja, förutom att han alltmer börjar se ut som om han var tecknad av Don Martin.


Nästa blodtryckshöjare var en "Gabriella Bark" som skrev en krönika som hette nåt i stil med "Ge mej en grottman och ingen jävla hen". Själv tycker jag att det låter jättebra. Vi grottmän har det inte lätt nuförtiden.


Jag har läst krönikan och det var väl inget briljant stycke litteratur. Någon ropade på yrkesförbud för upphovskvinnan. Den där krönikan äger rum någonstan i ett oanseligt hörn av internet som normalt inte drar till sej någon uppmärksamhet. Jag trodde att kvinnan var någon sån där modern kändis av Big-Brother-typ men det visar sej att det vara var en praktikant som man lät skriva en krönika. Antagligen deras största succé någonsin klick-mässigt.

En annan var någon journalist vars namn jag glömt som skriver nånstans som jag aldrig märkt förut. Han var inne på något om anorektiker, jag behöver inte gå in på det vidare.

Hursomhelst så spänner dessa krönikor mellan rena stolpskott till snedträffar. Egentligen inte mycket att bry sej om. Men i de mått som räknas är de formidabla succéer. Aldrig tillförne har det klickats så.

Men de känns som de är förödande för debatten. Folk fattar posto i sina värn.


En period försökte jag skriva inlägg på Flashback. Det var långa välformulerade inlägg med dubbelkollade fakta och ordentlig research. De bemöttes med total ignorans. Diskussionerna går igång på illa genomtänkta åsikter, bristande fakta och rent trams. Det känns väl som om hela samhällsdebatten är på väg i den riktningen.